14 augusti, 2009

The men behind the rappers


Artisterna i all ära men glömmer vi inte bort producenterna som hostar upp beatsen ,mixar och ser till att det låter bra i dina öron.
I och för sig så tycker jag titeln producent är lite otydligt! Det är inte alla producenter som skriver låtar, eller gör beats... men men det kanske inte hör min poäng.

För några år sen så kändes det som om "alla" svenska hip hopare skulle arbeta med producenten Tobias Jimson aka Astma.. det var helt klart hans namn som kom upp. Men detta var den tiden då svensk hip hop inte fått ett bra ligg än. Fattar ni, svensk hip hop var inte på ytan just då. Han och Rockwell producerar fortfarande men de har hamnat i skym undan nuförtiden.
NU har vi Masse latino prinsen av beats, mannen som verkar ha fett med respekt hos alla han jobbar med...hans namn dyker upp lika ofta som man ser Mcdonlads skyltar i varje gata i usa.

Han gör otroliga beats men mycket hamnar inom den svenska latino klubben/familjen Ap(advance patrol), Pato, Stor, Danjah m.m. Om Masse frågar om ett samarbete så säger man inte nej helt enkelt -hallå det är Masse, ialla fall enligt Pato Pooh!

RMH har jag helt klart respekt för ENBART för den anledningen att de arbetar hårt. Men nånstans i bakhuvudet så luktar det lömskhet på många sätt och viss. RMH har sin egen producent . En kille med utan tvivel borde få mer uppmärksamhet och förhoppningsvis arbetar de med också eftersom snubben varit signad hos dom sedan 2006 . RMH egna K-one/Keione
har mixat och producerat bl,a idol ola, j.son och om jag inte minns fel, även gjort en Veronica Maggio remix.
Ett bra öra för beats har han helt klart och han kan nog vara RMH nästa money maker, för tensta kan väl inte dra in så mycket pengar just nu.

Jag tror inte att han kommer att producera något för nån som p. diddy än i alla fall, den som är närmast den drömmen är nog närmast till Masse. P.diddy är kanske inte den artisten/kunden som skulle passa honom dock.


Pussy checks out!

1 kommentar: