13 juli, 2009

Pussy makes people think!

Vi kan allihopa hålla med om att den svenska hip hop scenen rörs på sig, efter att nästintill aldrig någonsin varit aktiv. Konstigt nog är det 80-talisterna som egentligen startat hip hopen ordentligt, trettioplusarna som Petter och Timbuktu kan inte jämföras med det som sker just nu. Konstigt åter igen, det brukar vara "gamlingarna" som visar vägen men ack inte i Sverige inte.
NU har vi små nya "record labels" såsom RMH, Same Blood m.m.

Har ni märkt hur den svenska hip hopen nu förtiden ska handla om att "hålla ihop", men hur äkta är det egentligen är det inte lika mycket falskhet som i allt annat. För att driva ett företag så gäller det väl att armbåga sig fram vara egoistisk, för let´s face it den svenska hip hop scenen är för liten och alla får inte plats, därför kommer de flesta som som syns idag inte vara så långvariga, en has been helt enkelt. Inget man vill eftersträva väl?!

Ingen verka vara vänner med nån egentligen enligt ryktesväg, inga namn behövs nämnas riktigt än men alla som var med i Kartellens video till låten GÅ LOSS, vet själva att inget stämmer riktigt i vänskapsbanden. Videon borde adrig ens ha släpps om ni frågar mig. Den skapade förvirring och för mycket frågor som gjort att allt frågesätts. Vad gör nån som Adam tensta i en kriminell ganster rap video, RMH har framställ honom som den nya Promeo på något sätt, varken äter kött eller dricker/röker och är emot våld. Vi kan förstå om Mofo är med eftersom de som lyssnar på kartellen är samma personer som lyssnar på Mofo(fansen kan relatera). Att just MOFO är med är en del av hans marknadsföring som alla andra som var med och trots att han sägs vara den kontoversiella rapparen som "röstar på Reinfeldt" så är deras gemensamare nämnare att rappa och skryta om en hel del om pengar, brudar och bilar sånt man hört flera gånger innan fast skillnaden är väl att de amerikanare som våra svenska hip hopare försöker imitera har oftas det dom skryter om.


Det där med synas är rätt så intressant , Syns man inte finns man inte brukar det sägas väl?!
Läste i en en gammal intervju där RMH säger att synsas är viktigare än pengar...det kan vi så klart förstå men om man marknarför sig på ett sätt och visa upp sin artist som med viss image borde man då inte akta sig för vart man syns?!

Inget agg mot RMH de verkar göra ett mycket bättre jobb än Same blood iallafall och verkar nästan vara de som för j-son vidare i rampljuset. Men dock borde de nog koncentrara sig mer på att få Eboi som är lätt mkt bättre att synas mer än nån som inte ens är signad hos dem. Kanske är de smarta nog att göra ett vågat steg och ta j-son från sitt nuvarande bolag och bli större.


Armbågar folket, egoism och armbågar.....



Respect My Pussy-RMP vol5


5 kommentarer:

  1. ja, eller hur varför var adam med?, Är inte image allt?

    SvaraRadera
  2. pussywood får folket att öppna ögonen. Detta var bland det bästa inlägget helt klart.
    pussy tänker väldigt mycket på hip hop industrin än vi övriga som bara lyssnar på det som matas in.klockrent inlägg

    SvaraRadera
  3. Det är ofta man läser ngt från j-son där han skriver tack RMH för att ni hookade kotakter som ex det där med "50cent" bluffen och att de gjorde så att de fick vara med roskilde festivalen. Inget är gratis sb, rmh har nog en baktanke och de kommer nog att ta honom över till deras bolag. Bra pussy, mer sånt här inlägg

    SvaraRadera
  4. man ska akta sig för vilka man signar med. känn dig ägd adam

    SvaraRadera